Bonden houden vast aan cao V&D

De vakbonden houden vast aan de cao bij warenhuis V&D en de loonsverhoging die daarin is afgesproken. Dat hebben de bonden woensdag na overleg met het warenhuis laten weten, aldus RTL Z. Volgens FNV Bondgenoten dreigt V&D nu met een reorganisatie waarbij 'massaontslagen' aan de orde zullen zijn.

De werknemers zouden niets terugkrijgen voor het afzien van de loonsverhoging, aldus de bonden na afloop van het gesprek. "V&D biedt geen werkgarantie als de mensen afzien van de cao", zegt Jeroen Warnaar van CNV Dienstenbond. Volgens zijn collega Henk van der Ploeg van FNV Bondgenoten zullen er ook banen verdwijnen als de afgesproken loonsverhoging niet doorgaat.

In de cao staat dat de werknemers per 1 juli van dit jaar 3,3 procent meer loon krijgen. Het warenhuis wil daar in deze slechte economische tijden vanaf. In een door het warenhuis gehouden peiling, ging het personeel akkoord met het openbreken van de cao, maar de bonden weigeren dat. Zij vinden de uitkomst van de peiling onbetrouwbaar en onbruikbaar.

De vakbondsman waarschuwt dat de bond zo nodig naar de rechter zal stappen om V&D te dwingen zich aan de cao te houden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!