Gazelle wil klant zelf fiets laten bouwen

Fietsenbouwer Gazelle gaat klanten de mogelijkheid bieden zelf hun fiets samen te stellen. De klant kan zo onder meer zelf het frame, stuur, zadel en kleur bepalen. Drie weken later wordt de fiets geleverd, aldus Z24.nl.

Gazelle werkt al een jaar aan het programma. Naar verwachting wordt het binnen twaalf maanden gelanceerd. In eerste instantie gaat het om een frametype van een sportfiets, maar op den duur zal het mogelijk worden voor meerdere typen frames. Dan zullen er ook stadsfietsen kunnen worden gecustomized. De klant kan vanuit huis zijn fiets samenstellen, levering gaat via de dealer.

"Een fiets wordt steeds meer een lifestyleproduct. Mensen willen iets eigens, iets unieks. Ze willen niet iets wat duizend andere Nederlanders ook hebben. Je ziet het ook op andere terreinen opkomen. Online je eigen Nike of Heinekenflesje ontwerpen. Dat willen we ook met fietsen gaan doen", vertelt Marcel van der Vecht, hoofd productmanagement bij Gazelle.

Gazelle is niet de eerste fietsfabrikant die met deze mogelijkheid komt. Raleigh, Santos en Koga Miyata bieden klanten al langer de mogelijkheid om zelf een sportfiets samen te stellen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!