'Verkoop van bier alleen via slijter'

De verkoop van licht alcoholische dranken zoals bier moet via de slijter plaatsvinden. Dan is er een betere controle mogelijk op de leeftijd van de klant die nu, tegen de regels in, vaak jonger is dan zestien jaar. Dat zegt burgemeester Jaap Kroon van Urk in de Telegraaf.

Hij vindt dat gemeenten meer mogelijkheden moeten krijgen om overmatig drankgebruik door jongeren tegen te gaan. Bij de slijter is, meer dan bij de supermarkt, een betere controle op de leeftijd van de klant uit te voeren.

Kroon: “Als een slijter zich niet aan de regels houdt, dan kan zijn vergunning worden ingetrokken. Bij een supermarkt kan dat niet.” Kroon hoopt, in de aanloop naar wijzigingen in de Drank- en Horecawet in 2010, de discussie losmaken op dit punt. Dan krijgen gemeenten meer te vertellen over de controle van drankverkoop.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de brancheorganisatie voor de supermarkten, ziet niets in het plan van Kroon. "Er zijn andere middelen om jongeren buiten de supermarkt te houden, mochten het notoire overtreders zijn. Je kunt ze de toegang tot de winkel ontzeggen. Met Kroons plan tref je ook andere bierdrinkers, terwijl je vermoedelijk slechts een groep jongeren wilt raken", aldus een woordvoerster in de Telegraaf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!