Karwei accepteert ruimte in The Wall niet

Er is heibel rond het nieuwe winkelcentrum The Wall langs de A2 bij Utrecht. Rova Beheer, een franchisenemer die een aantal Gamma- en Karweifilialen exploiteert, zegt de ruimte voor de geplande Karweibouwmarkt in het winkelcentrum niet te accepteren nu ontwikkelaar Burgfonds de afspraken in het huurcontract niet nakomt.

Rova, dat een filiaal van 5500 vierkante meter zou openen in het gloednieuwe winkelcentrum, kreeg volgens het huurcontract 170 parkeerplaatsen tot haar beschikking. Door de komst van één van de grootste McDrive’s van Nederland is dat aantal echter eenzijdig verlaagd naar 140. “Bovendien komt de oprijstrook van het drive through restaurant dwars over de parkeerplaats, waardoor ook de bereikbaarheid van de parkeerplaats in het geding komt,” aldus Rova.

Voorts zou Rova met Burgfonds hebben afgesproken dat klanten het eerste half uur gratis zouden kunnen parkeren, maar ook dat gaat niet door. Klanten moeten vanaf minuut één betalen voor het parkeren. Karwei heeft bezwaar aangetekend tegen deze maatregelen bij de gemeente Utrecht en accepteert de winkelruimte voorlopig niet.

Burgfonds erkent dat het aantal plekken op de bewuste parkeerplaats van 170 naar 150 is verlaagd. “Echter, dat zijn algemene parkeerplaatsen die niet speciaal voor Karwei zijn aangelegd. Alle winkels mogen gebruik maken van die parkeerruimte”, aldus woordvoerder Luc Dietz. Desondanks zegt Burgfonds gauw met Rova om de tafel te willen om tot een oplossing te komen.

De projectontwikkelaar ontkent voorts dat er een afspraak is gemaakt over het eerste half uur onbetaald parkeren. “Die afspraak is nooit gemaakt. We hebben afgesproken dat parkeren het eerste uur tegen een lager tarief kan. Meer niet.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!