Lafayette opent mega schoenenafdeling

Het Parijse warenhuis Galeries Lafayette opent deze maand misschien wel de grootste vrouwenschoenenafdeling ter wereld. Parisiennes kunnen op zesduizend vierkante meter een keuze maken.

In totaal geven vrouwen jaarlijks 4,5 miljard euro uit aan schoenen, met een gemiddelde van zes paar per persoon per jaar, zo laat Lafayette weten. Franse vrouwen zijn de grootste schoenenliefhebbers. Zeventien procent van de Franse vrouwen heeft twintig paar of meer in de kast staan en 75 procent zegt bij een droompaar niet eens naar de prijs te kijken.

Tegelijk met de opening van de mega schoenenafdeling lanceert het warenhuis haar eigen schoenenlabel: Galeries Lafayette Paris. Hiervan zullen jaarlijks 100 duizend paar schoenen gefabriceerd worden. Op de afdeling zijn verder 150 andere merken te koop, waaronder 75 exclusief.

In de vestigingen in Nice, Masséna, Marseille en Nantes zullen grote schoenenafdelingen volgen. Het ligt in Lafayettes ambitie de grootse speler te worden op dit gebied in elke Franse stad.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!