Computerconcerns doen mee met Google

Vier van de vijf grootste computerfabrikanten ter wereld willen een computer op de markt brengen met het nieuwe besturingssysteem van Google, Chrome OS. Dat blijkt uit een lijstje dat het Amerikaanse internetbedrijf heeft vrijgegeven.

Onder de deelnemende partijen bevinden zich Hewlett-Packard, Acer, Lenovo en Toshiba. Opvallende afwezige is Dell, de op een na grootste computerfabrikant ter wereld. Andere partners zijn softwarefabrikant Adobe en de chipfabrikanten Texas Instruments, Qualcomm en Freescale. Intel wordt niet genoemd. 's Werelds grootste fabrikant van chips voor personal computers is de afgelopen decennia een belangrijke partner geweest van Microsoft.

Google maakte woensdag bekend in de tweede helft van volgend jaar met een eigen besturingssysteem voor pc's te komen. Het bedrijf zet daarmee frontaal de aanval in op Windows, het paradepaardje van softwaregigant Microsoft. Google benadrukt dat zijn software gratis wordt. Chrome OS is in eerste instantie bedoeld voor netbooks, computers die vooral geschikt zijn voor internetgebruik.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!