Meer tabak verkocht

Nederlanders hebben in 2008 voor 4,2 miljard euro aan tabaksartikelen opgerookt. Een jaar eerder was dat net iets meer dan vier miljard euro. Dat blijkt uit jaarcijfers van NSO, de brancheorganisatie voor de tabaksdetailhandel.

De omzetstijging is toe te schrijven aan prijsstijgingen en accijnsverhogingen. Per hoofd van de bevolking stegen de uitgaven aan rookwaar van 246 euro tot 255 euro in 2008. Volgens NSO rookte vorig jaar 27 procent van de bevolking, tegen 28 procent een jaar eerder en bijna 36 procent in het jaar 2000.

Volgens NSO daalde de verkoop van sigaretten uit automaten na de invoering van het rookverbod in de horeca met 25 tot 30 procent. "Van de 21 duizend automaten zijn er nu nog ongeveer 18 duizend over'', aldus NSO. Negen op de tien automaten staan in horecagelegenheden.

De meeste sigaretten worden verkocht in de supermarkt (39,1 procent), gevolgd door de benzinepomp (28,5 procent). De tabakszaken staan met een aandeel van 19,4 procent op de derde plaats bij de verkooppunten. Zij hebben marktaandeel ingeleverd aan de supermarkten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!