'Consument pikt zoutreductie niet'

Consumenten accepteren een forse reductie van zout en vet niet. Dat heeft marketingdirecteur Paul Nevett van Unilever in Groot-Brittannië gezegd, aldus Meat & Meal.

De marketingdirecteur food en ijs deed de uitspraak tijdens de presentatie van een rapport bij de Food and Drink Federation (FDF) over de herformulering van producten, bericht het Britse Marketing. Het hoofd marketing van McDonald's in de UK zei begin dit jaar ook al dat gasten van McDonald's vet en zout willen eten.

Voedingsdeskundigen stellen dat het goed is om consumenten geleidelijk te laten wennen aan een minder zoute smaak. Aan de andere kant trachten bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie natrium uit producten te halen zonder dat dit ten koste gaat van de smaak. Op die manier krijgen consumenten weliswaar minder zout binnen, maar wennen ze niet aan een wat flauwere smaak.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!