Drogisterijen bieden vaker halalproducten aan

Drogisterijen en supermarkten nemen steeds meer halal verzorgingsproducten op in hun assortiment. De producten zónder alcohol en dierlijke vetten zijn onder meer verkrijgbaar bij Kruidvat en Etos, schrijft het Algemeen Dagblad woensdag.

Kruidvat verkoopt de shampoo in 46 winkels. Concurrent Etos gaat het aantal filialen met een ‘halal assortiment’ (nu twintig) uitbreiden, bevestigt een woordvoerster. “Onze klanten zijn ontzettend positief.” Pascalle Driouech van leverancier Sahfee Halal Care zegt dat haar complete verzorgingslijn vanaf september in tachtig Etos-winkels ligt.

Ook de eerste supermarkten zijn overstag: bij onder meer Super de Boer in Rotterdam Delfshaven en twee C1000-supermarkten (Almere- Buiten en Lelystad) is halal shampoo verkrijgbaar. Volgens Driouech gaat het 'de goede kant op’.

De onderneemster kwam vijf jaar geleden op het idee om een ‘reine’ shampoo te ontwikkelen. Overbodig, vinden veel moslims overigens; je eet of drinkt er immers niet van. Driouech: “Mij hoor je ook niet zeggen dat het verboden is om shampoo met dierlijke vetten of alcohol op je hoofd te smeren, maar ik vind het net als veel andere mensen prettiger om producten zonder dat soort stoffen te gebruiken.”

Sahfee Halal Care werkt nog aan een bodylotion. Alle producten hebben een stempel van keuringsinstituut Halal Quality Control. Veruit de grootste doelgroep zijn moslims, maar zij zijn niet de enigen. “Ook veganisten zijn geïnteresseerd.”

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!