Mediq verkoopt Belgische tak

Mediq, medicijngroothandel en eigenaar van een apotheekketen, verkoopt de Belgische tak van zijn distributiebedrijf. Volgens Mediq is daarmee een overnamesom gemoeid van 25 miljoen euro, die Mediq een boekwinst oplevert van zeven miljoen euro.

De nieuwe koper van de groothandel en de apotheken, die vorig jaar goed waren voor 245 miljoen euro, is branchegenoot Celesio. Er werken ongeveer 180 medewerkers bij de Belgische activiteiten van Mediq, die allen overgaan naar de nieuwe eigenaar.

Topman Marc van Gelder zegt in de persverklaring dat de Belgische activiteiten, Laboratoria Flandria, "solide ondernemingen" zijn, maar ze missen de schaalgrootte om zelfstandig te kunnen blijven groeien. Mediq wil zich verder richten op de apotheek- en groothandelsactiviteiten in Nederland en Polen en de diensten aan huis en zorginstellingen in acht landen.

De grond en de gebouwen van Laboratoria Flandria zijn geen onderdeel van de overeenkomst met Celesio. Deze zullen apart verkocht worden. Het distributiecentrum en het bijbehorende kantoor zullen wel verhuurd worden aan Celesio. Voor de verkoop van de groothandel is goedkeuring van de Belgische mededingingsautoriteit vereist. Naar verwachting zal de transactie in het derde kwartaal van 2009 kunnen worden afgerond.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!