Beter Bed verhoogt winstverwachting

Beddenspecialist Beter Bed heeft zijn winstverwachting verhoogd. Het bedrijf verwacht winst in het tweede kwartaal, terwijl eerder nog op verlies werd gerekend. Dat maakte Beter Bed vrijdag bekend in een tussentijds handelsbericht, zo meldt de Telegraaf vrijdag.

De nettowinst komt naar verwachting uit op ruim 500 duizend euro, tegen 2,9 miljoen een jaar eerder. De winst over het eerste halfjaar komt uit op ongeveer 6 miljoen euro tegen 10,9 miljoen euro een jaar eerder. Eerder ging het bedrijf uit van 4,4 miljoen euro winst.

De omzet over het tweede kwartaal zakte 4,5 procent tot 76 miljoen euro. Over de eerste zes maanden komt daarmee de omzet uit op 168 miljoen euro, 4,5 procent lager dan een jaar eerder. De resultaten zijn beter dan analisten hadden verwacht.

De resultaten zijn lager dan vorig jaar, omdat Beter Bed kampt met aarzelende consumenten. Zij houden de hand op de knip voor grote aankopen als een bed door de economische recessie.

Topman Frans Geelen is wel beduidend positiever dan een paar maanden geleden. “De terughoudendheid van de consument begint minder te worden.” Volgens hem waren de maanden mei en juni beter dan voorgaande maanden. “In april zag het er slechter uit dan nu.”

Beter Bed breidde zijn winkelbestand afgelopen halfjaar verder uit. Geelen: “Er zijn nog altijd klanten die ver van onze bestaande winkels wonen. Die willen we ook bedienen.” Het aantal gesloten winkels is wel wat hoger dan voorgaande jaren. Tegenover veertig sluitingen stonden 56 openingen, waarmee het winkelbestand eind juni op 1052 stond. “In verhouding waren er wat meer winkels die niet goed liepen”, aldus de topman.

Beter Bed publiceert de definitieve halfjaarcijfers eind augustus.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!