Ook de concurrentie denkt dat Piekfijn is doorgeschoten met de lage tarieven. “Er zijn grenzen aan 'low-cost'-knippen”, stelt Martijn de Kort, die samen met zijn broer en vader een soortgelijke keten exploiteert onder de naam Brainwash. “Wij blijven met gediplomeerde kappers werken”. Dat zou bij Piekfijn niet altijd het geval zijn geweest. De keten zou soms gebruik hebben gemaakt van leerlingen, iets wat overigens niet verboden is in het vrije beroep van kapper.
Volgens de curatorvan de failiette kappersketen heeft de branche het momenteel zwaar. Om besparingen te realiseren wordt vaak een beroep gedaan op stagiaires. Nieuwe wetgeving stelt hier paal en perk aan. Regulier personeel, dat zich onderbetaald acht, gaat veelvuldig bijklussen in de avonduren, met als gevolg dat de 'legale' kapsalons het nog moeilijker krijgen.
Te goedkope kapper failliet
Gepubliceerd op 29 juli 2009 om 00:00
Voor een budgetkapper lijkt de recessietijd ideaal. Toch is kappersketen Piekfijn, dat zeventien filialen in zuidelijk Nederland telde, onlangs failliet verklaard. De formule, knippen en wassen voor elf euro, bleek niet te werken. Het tarief was te scherp, zo schrijft Het Financieele Dagblad.
Reacties 0