Tot de typische Hollandse keuken behoren macaroni en chili con carne. Althans, dat denkt één op de tien Nederlanders. Consumenten hebben vaak geen idee wat de herkomst van een bepaald gerecht is.
Volgens fabrikant Knorr, die onderzoek heeft laten uitvoeren naar internationale gerechten, komt dit omdat ‘wereldgerechten’ helemaal zijn ingeburgerd. Zo denken veel Nederlanders dat het van oorsprong Japanse beef teriyaki Grieks is en rekenen ze de Italiaanse risotto tot de Aziatische keuken.
Bijna tachtig procent van de Nederlanders eet tegenwoordig vaker internationaal dan vroeger als kind. Zestigplussers zijn meestal nog gehecht aan de vertrouwde maaltijd met aardappels, vlees en groenten.
Jongeren onder de dertig kiezen steeds vaker een buitenlands gerecht boven de Hollandse maaltijd. Ruim de helft van de Nederlanders (56 procent) onder de vijfitig jaar beschouwt pasta- en rijstmaaltijden als dagelijkse kost.
'Macaroni is typisch Hollands'
Gepubliceerd op 7 augustus 2009 om 00:00
Reacties 0