VastNed Retail boekt meer winst

VastNed Retail heeft in het eerste half jaar van 2009 bijna zeven procent meer winst geboekt ten opzichte van het eerste half jaar van 2008. Voor heel 2009 verwacht het vastgoedbedrijf fors meer winst te boeken met de verhuur, zo meldt Telegraaf.nl maandag. Het bedrijf maakte de cijfers maandag voorbeurs bekend.

Het direct beleggingsresultaat, de winst uit de verhuur van vastgoed, kwam uit op 34,3 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg het direct resultaat 29,6 miljoen euro. Het bedrijf kwam onder de streep in de rode cijfers en boekte een nettoverlies van 65,2 miljoen euro. In de eerste zes maanden van 2008 boekte het bedrijf nog 38,6 miljoen euro winst. Het verlies was te wijten aan de waardedaling van het vastgoed, vooral in Nederland en Spanje.

Volgens VastNed is de recessie duidelijk nog niet voorbij. Het concern verwacht dat sommige huurders in de problemen zullen komen. Desalniettemin bleef de bezettingsgraad hoog. Ruim 97 procent van de panden van het concern was eind juni verhuurd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!