Britse downloader blijft muziek kopen

Van de Britse jongeren is meer dan de helft bereid te betalen voor een dienst waarmee legaal muziek kan worden gedownload. Toch kopen de meesten dan nog steeds cd's. Dat blijkt uit een onderzoek dat de universiteit van Hertfordshire heeft uitgevoerd in opdracht van UK Music, een brancheorganisatie van de Britse muzieksector, zo meldt Nu.nl.

De wetenschappers ondervroegen meer dan 1800 jongeren van 14 tot 24 jaar. De enquête bevat goed en slecht nieuws voor de platenmaatschappijen. Zo blijken jongeren massaal muziek te downloaden en te kopiëren zonder daarvoor te betalen: 61 procent heeft wel eens bestandsuitwisselingssoftware gebruikt en daarvan doet 83 procent dat iedere week of zelfs iedere dag.

Anderzijds laat het onderzoek zien dat er potentie is voor betaalde online muziekdiensten. Maar liefst 85 procent van de ondervraagde jongeren zegt bereid te zijn te betalen voor een dienst waarbij onbeperkt legaal muziek kan worden gedownload. Veel van hen (57 procent) zeggen dan niet langer gebruik te zullen maken van bijvoorbeeld Bittorrent.

Toch blijken de jongeren wel degelijk te hechten aan ouderwetse albums. Maar liefst 77 procent van de ondervraagden zegt ook cd's te zullen blijven kopen als er een goed legaal online alternatief komt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!