Toyota gaat meer auto’s maken

De Japanse autofabrikant Toyota schroeft de productie dit jaar op. De grootste autoproducent ter wereld wil 5,95 miljoen auto's maken om aan een oplevende vraag naar hybride auto's te kunnen voldoen. Eerder ging het Japanse bedrijf nog uit van een productie van 5,8 miljoen auto's, meldden Japanse media woensdag.

Vooral de nieuwe Prius is zeer gevraagd. De afgelopen maanden was hij zelfs de meest verkochte Japanse auto. Toyota moest niet lang geleden nog fabrieken stilleggen en duizenden banen schrappen door het eerste verlies in zijn geschiedenis vorig jaar.

Ook General Motors (GM) kondigde dinsdag aan de productie de komende maanden flink te verhogen om aan de gestegen vraag naar zuiniger auto's te kunnen voldoen. GM, dat afgelopen jaar bijna ten onder ging aan de gevolgen van de economische crisis en vorige maand een doorstart maakte in afgeslankte vorm, wil voor het einde van het jaar 60 duizend auto's meer produceren dan het eerder voorzag. Daardoor kunnen 1350 werknemers die werkloos thuiszaten, weer aan de slag.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!