Vlees profiteert van weinig koolhydraten
Gepubliceerd op 13 september 2004 om 00:00
Amerikanen eten alleen nog maar low-carb. De Verenigde Staten lijken in de ban van dieten waarbij er veel vetten en eiwitten mogen worden gegeten, maar geen koolhydraten, zoals het Atkins-dieet of South Beach. De schattingen van het percentage Amerikanen dat aan een dergelijk dieet doet, lopen uiteen van 3 tot 20%. De Amerikaanse vleesindustrie profiteert van deze hype. De consumptiecijfers van bacon en eieren zijn in tien jaar niet zo hoog geweest. De verkoop van gedroogd vlees is met 40% gestegen. Daarentegen daalt het marktaandeel van brood, gebak, pasta en tortilla. Unilever merkte de nieuwe trend in de daling van de verkopen van Slimfast. Het concern richt zich inmiddels ook op low-carb producten, die volgend jaar 1 miljard dollar aan omzet moeten genereren. De vraag is of de vraag naar deze producten aanhoudt. Volgens onderzoeksinstituut InsightExpress is de low-carb hype over haar hoogtepunt heen. Financieel adviesbureau Morgan Stanley beweert echter dat de producten flink verkocht zullen blijven worden. De trend lijkt inmiddels ook te zijn overgewaaid naar Engeland. In Nederland is een voorzichtig begin gemaakt.
Reacties 0