Non food drukt detailhandel in de min

De detailhandel heeft in juli van dit jaar 3,6 procent minder omzet geboekt dan in dezelfde maand een jaar eerder. Er was sprake van een afname in zowel het volume (-2,1 procent) als de prijzen (-1,5 procent). Dit blijkt uit cijfers die het CBS dinsdag heeft gepubliceerd.

De omzetontwikkeling is positief beïnvloed door een andere samenstelling van koopdagen in juli van dit jaar ten opzichte van juli 2008. Na een globale correctie hiervoor komt de omzet bijna vijf procent lager uit.

De supermarkten zagen in juli de omzet met ruim drie procent toenemen. De omzetgroei is hiermee in lijn met het eerste halfjaar, toen de groei uitkwam op bijna drie procent. Bij de speciaalzaken was de omzet een half procent lager dan in het voorgaande jaar. Door deze resultaten boekten de winkels in voedings- en genotmiddelen als totaal een omzetgroei van bijna drie procent.

De maand juli betekende voor de winkels in non food net als de voorgaande acht maanden een afname in de omzet. De omzet kromp met iets meer dan vijf procent. De winkels in consumentenelektronica kenden met een daling van bijna vijftien procent de grootste terugval in omzet. De winkels in woninginrichting en doe-het-zelfwinkels volgden met beide ongeveer negen procent minder omzet. De drogisterijen noteerden juist meer omzet dan een jaar eerder. De omzet in de kledingwinkels was vrijwel gelijk aan een jaar eerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!