Eigenaar Pearle aast op brillenmaker Safilo

De Nederlandse investeerder HAL Investments, eigenaar van onder meer optiekketen Pearle, wil de maker van dure zonnebrillen Safilo overnemen. Dat melden Italiaanse media, aldus De Financiële Telegraaf woensdag.

HAL heeft al een belang van twee procent in de producent en verkoper van brillen van merken als Gucci, Armani, Carrera en Valentino. De Italiaanse onderneming heeft flinke schulden en is hard op zoek naar een geldschieter. Grootaandeelhouder van Safio, Diego della Valle, zou samen met HAL en de maatschappij Marcolin een eenheid willen vormen.

Volgens marktkenners is een eventuele overname van HAL een logische stap. HAL heeft bijna honderd procent van de aandelen in Pearle Europe in handen. In Europa telt de optiekketen in 24 landen bijna 2600 brillenwinkels. Verder is HAL eigenaar van Grandvision, met zo’n 1250 winkels in zeventien landen.

Het maakt HAL een interessante partner voor Safilo, die tot op heden een retailketen ontbeert. Marktleider Luxxotica, van merken als Chanel, Versace en Prada, heeft daarentegen wel een keten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!