Giant wil 250 merkwinkels

Giant wil in Nederland de komende jaren 250 winkels openen, met alleen eigen fietsen. De eerste vestiging wordt op 1 oktober geopend in Amsterdam, aan de Van Woustraat. Dit meldt het Financieele Dagblad (FD).

Het gaat om vijftig tot zestig kleine vestigingen van honderd tot vierhonderd vierkante meter in steden met meer dan 60 duizend inwoners en honderd kleinere ‘lifestylewinkels’ in minder grote steden. De overige honderd vestigingen zullen shop-in-shop formules zijn. Deze worden ondergebracht in de grootste fietswinkels van Nederland. In Apeldoorn, Utrecht en Laren zijn de eerste fietswinkels al omgebouwd.

In Azië is een eigen merkwinkel voor fietsen heel normaal, aldus Tony Lo, ceo van de Giant Group. “Alleen in China hebben we er al duizend.” Engeland en Duitsland hebben er ook enkele, maar dit aantal moet wat Lo betreft snel omhoog. Volgens hem is er onder de Nederlandse fietswinkeliers genoeg animo om zo’n conceptstore te beginnen.

De reden om vanaf nu Giant-winkels te openen is volgens Lo dat de Taiwanese fietsenproducent nu alle soorten fietsen in zijn catalogus heeft. Het in 1972 opgerichte Giant werd in de jaren tachtig bekend met de Mountainbike. Na deze periode is veel geld geïnvesteerd in de ontwikkeling van andere soorten fietsen.

Momenteel zit de nieuwe groei in de elektrische fiets, aldus Lo. “De e-bike is allang niet meer voor ouderen, maar voor iedereen die een upgrade wil van zijn fiets. Het gaat sneller en makkelijker.” De e-bike is op dit moment goed voor twaalf procent van het aantal verkochte fietsen, en een derde van de inkomsten. Een elektrische fiets kost gemiddeld zo’n tweeduizend euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!