H&M boekt iets meer winst

Hennes & Mauritz heeft over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar zijn winst licht zien stijgen. De winst voor belasting kwam in het derde kwartaal uit op 4,77 miljard Zweedse kroon, ofwel 470 miljoen euro, zo maakte H&M donderdag bekend. Dezeelfde periode een jaar terug kwam de winst uit op 4,59 miljard kroon.

Het winstcijfer was boven de gemiddelde verwachting van analisten. De omzet steeg in de drie maanden tot en met eind augustus met dertien procent. In de laatste maand van het kwartaal daalde deze echter met drie procent.

Dat kwam volgens H&M, de op twee na grootste kledingketen ter wereld, omdat consumenten de hand op de knip hielden door de economische neergang. Ook heeft de onderneming last van hevige concurrentie. Daarnaast stond de omzet volgens het concern onder druk door het uitzonderlijke warme weer in veel delen van Europa, waardoor consumenten minder de stad in gingen om te winkelen.

De klanten van H&M kwamen de afgelopen maanden vooral af op de koopjes van H&M. "De zomeraanbiedingen van H&M raakten snel uitverkocht, waardoor er minder afgeprijsde artikelen overbleven in de maand augustus vergeleken met de rest van de markt'', aldus de modeketen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!