Herstel Toyota blijft achter bij rivalen

Toyota heeft over het afgelopen kwartaal tegen de verwachting in winst geboekt. De onderneming is de laatste van de grote Japanse autofabrikanten die de prognoses voor de rest van het boekjaar heeft verhoogd. Kostenreducties en stimuleringsprogramma's van de overheid helpen de bedrijfstak erbovenop na drie kwartalen in de rode cijfers.

De ommekeer bij Toyota is echter minder spectaculair dan bij Nissan en Honda. Het bedrijf kampt met de gevolgen van de dure yen en de afbouw van de overheidsmaatregelen en blijft daarom snijden in de kosten. Een spectaculair voorbeeld daarvan was de aankondiging dat de grootste autofabrikant in de wereld zich na het lopende raceseizoen terugtrekt uit de Formule 1.

De producent van de Yaris, Prius en het luxemerk Lexus boekte in het afgelopen kwartaal een nettowinst van 21,84 miljard yen (162 miljoen euro). Dat is 84 procent minder dan er in hetzelfde tijdvak een jaar eerder werd verdiend. Maar het bedrijf overtrof de verwachtingen van analisten die een verlies hadden ingecalculeerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!