Herstel markt mobiele telefoons

De wereldwijde verkoop van mobiele telefoons is weer herstellende.

Nadat de markt van mobiele telefoons in de eerste zes maanden van het jaar ver inzakte door de economische neergang, steeg de wereldwijde verkoop in het derde kwartaal met 0,1 procent naar bijna 309 miljoen stuks.
Onderzoeksbureau Gartner, dat de cijfers donderdag publiceerde, voorziet ook in het vierde kwartaal groei.

Grote fabrikanten zullen niet volledig profiteren van het herstel. Gartner merkt op dat de handel in kopieën van populaire merken, onder namen als Mokia, toeneemt, ook buiten China. Dit jaar zullen er op de grijze markt rond de 150 miljoen telefoons zijn verkocht. Dit is meer dan bijvoorbeeld een fabrikant als LG dit jaar naar verwachting afzet. 

De smartphonemarkt is ook nog steeds groeiende. Afgelopen kwartaal steeg de verkoop van deze geavanceerde telefoons met bijna dertien procent tot 41 miljoen stuks. De Apple iPhone haalde in West-Europa de Blackberry van Research In Motion (RIM) voor het eerst in, aldus Gartner.

Momenteel is Nokia marktleider met een aandeel van bijna 37 procent. Op nummer twee volgt Samsung met 19,6 procent en met tien procent bezet LG de derde positie. Motorola en Sony Ericsson hebben binnen een jaar tijd hun marktaandeel bijna zien halveren, tot ruim vier procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!