Leegstand winkels door groeiende internetverkopen

De komende jaren neemt de vraag naar winkelruimte in Nederland met zeven tot negen procent af. Dit komt doordat steeds meer consumenten winkelen via het web, zo blijkt uit onderzoek van bedrijfsmakelaar Jones Lang LaSalle.

“De effecten zijn in de komende vijf jaar vooral zichtbaar in de aanloopstraten van centrale winkelgebieden en de kernwinkelgebieden van kleine en middelgrote steden”, aldus Richard Dallinga, director retail van Jones Lang LaSalle.

Winkelbranches zoals muziek, boeken en reizen verdwijnen volgens Dallinga uit de A1-winkelgebieden en aanloopstraten. “A1-winkelgebieden zullen nog sterker gedomineerd worden door modewinkels. Voor kleine retailers is internetverkopen een goede aanvulling op de eigen winkel. Grote retailers zullen door verschuivende bestedingen kritisch kijken naar de omzet per vierkante meter winkelvloeroppervlak.”

De variëteit tussen zittende retailers neemt in de komende vijf jaar toe. “Naast de komst van nieuwe merken, willen retailers zich sterker kunnen profileren. Het marketingbudget zal in toenemende mate worden ingezet naast de opbrengst uit de verkoop om aan de huurplicht te voldoen.”

Daarnaast wordt voor retailers branding en marketing van een straat essentieel. “Hiermee kunnen retailers optimaal inspelen op de wensen en interesses van consumenten. Daarbij dienen zowel gemeenten als retailers en beleggers zoveel mogelijk samen te werken, om de consument zo goed mogelijk te kunnen bereiken.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!