Stevige ambitie Burger King

Burger King wil binnen vijf jaar het aantal Nederlandse vestigingen hebben verdubbeld. De groei moet vooral buiten de Randstad plaatsvinden, zo meldt Z24 dinsdag.

De businesswebsite sprak met Gary John, senior vice president bij Burger King en verantwoordelijk voor de uitbreiding van de keten in Europa. "In de Randstad zijn we goed vertegenwoordigd. Maar daarbuiten zitten we nauwelijks, terwijl er veel groeimogelijkheden zijn. De groei zit in de provincies. Binnen vijf jaar moet het aantal restaurants in Nederland zijn verdubbeld."

Nederland telt 58 Burger King-restaurants. Bijna de helft van de Burger Kings is gevestigd op een NS-station. Volgens John een goede manier om veel klanten te bereiken, maar het heeft ook zijn beperkingen. Er is maar een beperkt aantal stations groot genoeg om een Burger King op te exploiteren.

"In Nederland lopen we qua restaurants achter op de omringende landen. Duitsland bijvoorbeeld heeft meer dan 700 vestigingen. En ook in vergelijking met McDonald's, die 220 vestigingen in Nederland heeft, is Burger King in Nederland ondervertegenwoordigd. Dat kan je ook weer positief zien, McDonald's heeft dan weer minder ruimte om te groeien."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!