Kerstboom na gebruik terug naar kweker

Een biologisch gekweekte kerstboom met kluit kopen en deze na de feestdagen weer terugbrengen naar de kweker. Deze manier van kerstviering zit flink in de lift, zo meldde Telegraaf.nl maandag.

“De aanloop is ongekend”, zegt kweker Erwin Kooijman uit Leusden, die zelfs adoptiebomen uit België moet halen omdat de vraag groter is dan het aanbod. Kooijman vond het zonde dat zijn biologisch gekweekte kerstbomen na de kerst op de brandstapel belandden en bedacht het volgende concept: koop een biologische kerstboom met kluit en lever deze na de feestdagen weer in.

Er komt een kaartje aan de boom te hangen met de naam van de 'eigenaar' erop. De boom gaat de grond weer in om verder te groeien en volgend jaar kan de boom door dezelfde persoon weer worden 'geadopteerd'. Omdat dit de vijfde editie is van 'Adopteer een kerstboom', hebben sommige mensen straks alweer voor de vijfde keer hun eigen kerstboom in huis staan.

De zaken gaan goed. Mensen vanuit het hele land zijn razend enthousiast. "We hebben dit jaar zelfs biologisch gekweekte kerstbomen ingekocht in België omdat we zelf de vraag niet aankonden.” Vorig jaar verkocht hij duizend adoptiebomen, dit jaar verwacht hij er vijf- tot zeshonderd meer te verkopen. "Het 'hergebruiken' spreekt mensen aan, ik denk dat er daarom zoveel animo voor is. Ze krijgen zelfs een soort van band met zo'n boom.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!