Van der Lely overtuigd van kracht Selexyz

De verkoop van boekhandelsorganisatie Selexyz is anders gegaan dan aanvankelijk door de directie werd gedacht. Dat schrijft het Financieele Dagblad woensdag.

De overname van Selexyz door Van Dijk heeft grote consequenties voor het bedrijf. Deze nieuwe eigenaar is voornamelijk geïnteresseerd in distributie van boeken voor studenten. Met deze activiteit is Selexyz de afgelopen jaren doorgebroken. Van Dijk houdt zich afzijdig van de exploitatie van de publiekswinkels, iets dat er automatisch voor zorgt dat Selexyz in tweeën wordt gesplitst.

Voor Selexyz-directeur Van der Lely was dit nieuws even slikken. "Het heeft mij slapeloze nachten bezorgd. Maar hoe langer ik er over nadenk, hoe verstandiger ik het vind om het bedrijf op te splitsen. De onderdelen van Selexyz hebben een leidende positie in de markt en kunnen heel goed op eigen benen staan."

Zijn grote wens om Selexyz zelf over te nemen bleek al snel geen haalbare optie. Maar de aankomende splitsing biedt Van der Lely wel de kans om samen met twee mede-directeuren de zeventien boekenwinkels over te nemen die Van Dijk niet wil hebben. "Ik kan mij wijden aan mijn grote liefde: de uitoefening van het boekhandelsvak. Onze winkels zijn uitgegroeid tot cultuurcentra, waar je onder het genot van een kop koffie auteurs kunt ontmoeten en lezingen kunt volgen."

De enige vraag die nog rijst is of Van der Lely nu niet blijft zitten met een onderdeel van Selexyz waarin anderen het geloof zijn verloren. NPM Capital wilde ervan af om zich te richten op bol.com en ook Van Dijk zat niet te springen om de winkels. Van der Lely is echter van mening dat er nog voldoende eer te behalen is in deze winkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!