'Voorraadbeheersing van cruciaal belang'

Vernieuwing is het sleutelwoord de komende jaren. Zowel back office als aan de voorkant van de winkel. Dat zegt Euretco-directeur Harry Bruijniks in een interview met Profiel, het relatiemagazine van Euretco. “Banken zijn steeds kritischer op kredietverstrekking en daarom zijn voorraadbeheersing, voorraadvermindering en beter werkkapitaalmanagement de komende jaren van cruciaal belang”, aldus Bruijniks.

“Ook hier kan non food lessen trekken uit de foodbranche. Supermarkten werden in de jaren negentig vanuit de distributiecentra zo bevoorraad dat zij net genoeg hadden liggen om geen nee-verkoop te hebben. Door het verhogen van de frequentie van aanlevering zijn zij hierin geslaagd. Het grootwinkelbedrijf is hier al mee bezig en de zelfstandige detailhandel zal hier gezamenlijk invulling aan geven in overleg met hun leveranciers.”

Gemeenten zullen hier volgens Bruijniks in mee moeten denken. “Door de goederenstroom op gang te houden, dragen zij bij aan de instandhouding van een levendige binnenstad. Toch verwacht ik niet dat de geheel voorraadloze winkel toekomst is. Zeker in mode- en sportzaken willen klanten hun nieuwe aankoop toch graag meteen mee naar huis nemen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!