Retailers maken inhaalslag online

Grote retailers openen in rap tempo webwinkels. Internetbureaus als Eperium en Cream hebben het druk door deze inhaalslag, aldus Adformatie.

Eperium bracht de afgelopen maanden flink wat retailers online, zoals WE, M&S Mode, BCC en Toys XL. “En het einde is nog niet in zicht, er zitten nog diverse projecten in de pijplijn”, aldus marketingmanager Flora Wong. Het gaat volgens Wong met name om fashionretailers.

Ook internetbureau Cream ziet de laatst maanden steeds meer retailers voorbij komen die een webwinkel willen starten. “Werden het eerst vooral gestandaardiseerde producten online verkocht, inmiddels durft de consument ook meer risicovolle producten te bestellen”, aldus Danny Verkade, algemeen directeur van Cream. “Kijk naar Media Markt die van plan is een webwinkel te openen, maar ook juweliersketen Schaap en Citroen start een webwinkel.”

Verkade ziet ook een omgekeerde trend: online formules die een fysieke vestiging openen. “Kijk naar Kleertjes.com en Arke – dat na een periode van het sluiten van reisbureaus – weer winkels opent.”

Thuiswinkel.org-directeur Wijnand Jongen voorziet dit jaar een flinke omzetgroei. “Deze klimt naar twintig tot 24 procent.” Ook het aantal webwinkels zal volgens Jongen de komende jaren fors groeien. Staat de teller nu op twintigduizend winkels, Jongen verwacht de komende vijf jaar een ruime verdubbeling.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!