Belgische webwinkeliers mogen aanbetaling vragen

Belgische webwinkeliers mogen in de toekomst een voorschot vragen aan consumenten die een aankoop bij hun doen. Momenteel mogen de Belgische webwinkeliers geen geld innen voor producten als de bedenktermijn voor consumenten nog niet is verstreken. Die regeling is uniek in Europa, maar komt te vervallen in de nieuwe, Belgische handelswetgeving. Hierin wordt de bedenktijd vergroot, van zeve naar veertien dagen.

In de nieuwe wetgeving is koppelverkoop voortaan voor alle retailers toegestaan, en komen de voorgeschreven uitverkoopdata te vervallen, behalve bij kleding, schoenen en andere lederwaren. 

De federatie van Belgische distributiebedrijven, Fedis, is te spreken over de versoepelde regels en verwacht een groei van de e-commerce: "In België bedraagt de omzet per inwoner inzake e-commerce nog altijd minder dan de helft van de vergelijkbare e-handel in Nederland. Voor ons is het duidelijk dat onze strikte wetgeving daarvan één van de oorzaken was", meent bestuurder Dominique Michels. 

De aanpassingen zijn eind vorige week goedgekeurd door het Belgische parlement. Met de introductie van de nieuwe regels komt de Belgische e-commerce wetgeving in lijn met die in de meeste andere Europese landen te liggen, en voldoet deze aan de voorgestelde richtlijnen van de Europese Unie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!