Primark haalt 'sexy' kinderbikini uit winkels

Het Britse Primark heeft woensdag omstreden bikini's voor kinderen uit haar winkels gehaald. Bij de veelbesproken bikini's zijn de bovenstukjes voorgevormd en opgevuld, waardoor het lijkt alsof kinderen van zeven jaar oud al borsten hebben. 

Na druk van consumenten en kinderbescherming heeft Primark besloten de verkoop van de bikini's te stoppen. Diverse partijen riepen op tot een boycot van de winkelketen zolang deze producten verkoopt die kinderen seksualiseren. Een woordvoerder van de kinderbescherming gaf aan te vrezen dat jonge meisjes met een opgevulde bikini eerder pedofielen aantrekken. 

Primark heeft excuses aangeboden. De opbrengst van de al verkochte bikini's zal naar een goed doel voor kinderen gaan. Eerder lagen Tesco en Asda onder vuur omdat zij voorgevormde bikini's verkochten voor jonge meisjes.

In Nederland zouden de kinderbh's niet te koop zijn, maar bij de Rotterdamse vestiging van de Ierse winkelketen hangen ze gewoon in de rekken, aldus het AD. De bikini's vliegen de deur uit. "We hebben het rekje net bijgevuld, en nu is het bijna weer leeg", bevestigt een winkelmedewerkster. Het hoofdkantoor was niet voor commentaar bereikbaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!