Carrefour opent eerste vestiging Irak

De Franse supermarktketen Carrefour gaat zijn eerste Iraakse vestiging openen. Dat meldt Times online. In september zal de retailer, in samenwerking met de Majid al-Futtaim Hypermarkets (MAF) uit de Verenigde Arabische Emiraten, een winkel openen in het Koerdische noorden van Irak. Het filiaal moet een basis gaan vormen voor expansie in de regio.

Door de hoge staatsschuld en politieke en militaire onstabiliteit, is het voor Irak moeilijk klantgerichte bedrijven aan te trekken. Carrefour is de tweede buitenlandse winkelketen die zich vestigt in de lucratieve, maar nog onaangeroerde markt in Koerdistan en Irak. In november vorig jaar opende City Centre in Koeweit een hypermarket.

“Het noorden van Irak is een bijzonder veelbelovende markt en bovendien ook een stabiele regio”, aldus Muhammad Naeem, topman van MAF Retail. “Er is in de regio helemaal geen probleem van onzekerheid of veiligheid.” Het Koerdische gebied is de enige regio in Irak die relatief gespaard is gebleven na de Amerikaanse invasie zeven jaar geleden. Het Koerdische noorden trekt ook meer buitenlandse investeringen aan en is de meest welvarende regio van Irak.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!