Stelen komt personeel duur te staan

Het stelen van de eigen werkgever komt personeel duur te staan. Dit blijkt uit een uitspraak van de kantonrechter in Breda. Deze besloot bij een dergelijk conflict tussen een autobedrijf en een stelende werknemer dat werkgevers die een detective of bedrijfsrechercheur inschakelen om diefstal op het werk aan het licht te brengen, de kosten mogen verhalen op het stelende personeelslid. Dit gaat zelfs zover dat ook bij kleine diefstallen de schadeclaim kan oplopen tot duizenden euro's.

Bij ongeveer de helft van alle gevallen van interne diefstal komt de dader vanuit het bedrijf zelf. Hierbij is een op de vijf daders afkomstig uit het hoogste management, zo blijkt uit onderzoek van beveiligingsbedrijf Trigion. De directe schade en afhandeling van fraude kost het bedrijfsleven een half miljard euro per jaar.

In de strijd tegen interne diefstal gaat Trigion 'synthetisch DNA' inzetten. Hiermee kan bijvoorbeeld hardware zoals laptops en flatscreens worden gemarkeerd met een onuitwisbare unieke code. Het aantal interne diefstallen zal hierdoor naar verwachting met meer dan de helft worden teruggedrongen.

Lees ook: Eigen personeel blijkt grote dief

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!