Tweedehands op Asos website

Klanten van Asos kunnen later dit jaar hun gedragen kleding op de website aanbieden. Ook boetieks en ontwerpers kunnen gebruikmaken van het nieuwe platform van de webwinkel.

"We hebben maandelijks 7.5 miljoen modeliefhebbers die onze webshop bezoeken en ik wil hen de gelegenheid bieden om hun garderobes onder elkaar te kunnen recyclen", aldus Asos ceo Nick Robertsen in de Financial Times. De directeur vindt de marktplaats milieuvriendelijk, 'mensen gooien hun kleding anders gewoon weg'.

Bezoekers mogen hun kledingstukken niet veilen, maar alleen tegen vaste prijzen verkopen. Ook mogen er geen luxe goederen verkocht worden die mogelijk vals zijn. Asos zal dit dan ook scherp in de gaten gaan houden en controles uitvoeren om hun klanten te beschermen. 

Ook boetieks en designers kunnen hun kleding op de marktplaats aanbieden. Zij zullen streng gecontroleerd worden. Zo zal het personeel van Asos onder meer hun winkels bezoeken om hun geloofwaardigheid te checken. Door andere boetieks en designers toe te laten, laat de webshop eigenlijk zijn concurrenten binnen. Robertsen is van mening dat dit er voor zorgt dat Asos niet meer als vijand wordt gezien, maar juist sympathie kweekt waardoor de onderlinge banden tussen kledingretailers versterkt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!