Nieuw trainingstraject voor tuincentra

Garden Retail Services (GRS) en STIVO Retail Trainingen zijn dit voorjaar gestart met de Young Masters. “Dit unieke traject biedt een opleiding voor tuincentraondernemers en hun beoogde opvolgers. Deze tweejarige opleiding bereidt de volgende generatie retailondernemers voor op een gezonde overname van een tuincentrum”, aldus Paul ’t Mannetje van STIVO Retail Trainingen.

“Wij kijken met GRS niet alleen naar de opvolging, maar ook naar de huidige generatie ondernemers met een tuincentrum. Zij zijn een wezenlijk deel van de opleiding, wij begeleiden hen om de kennis die zij hebben op een goede manier over te dragen. Zodat de continuïteit van het tuincentrum gewaarborgd blijft.”

In de tweejarige opleiding vormen het Persoonlijk OpleidingsPlan (POP), de opvolgingsovereenkomst en het ondernemingsplan de rode draad. Daarbij is er veel aandacht voor Persoonlijk Leiderschap, Retail Management en Opvolgingsproblematiek.

“Alles is gericht op de overname. Dat lijkt bijvoorbeeld in het geval van een familieovername eenvoudig, maar vaak komen daar ook de nodige emoties bij kijken. De huidige generatie moet vertrouwen krijgen in de volgende generatie en hen de ruimte willen geven. Dat betekent dus het loslaten van iets waar zij jarenlang ziel en zaligheid in hebben gestopt. Dat is niet makkelijk.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!