Lidl verkoopt beste groente en fruit

Discounters Lidl en Aldi verkopen de beste kwaliteit groente en fruit. Dat maakte de Consumentenbond donderdag bekend na onderzoek naar de prijs-kwaliteitverhouding van groenten en fruit. Albert Heijn en de markt volgen de prijsvechters.

De bond legde bij diverse supermarktketens, de markt en de Natuurwinkel uiterlijk en smaak van verschillende groenten en fruit langs de lat. ''Ook bij fruit hebben Aldi, Lidl en de markt een goede prijs-kwaliteitverhouding, net als Dirk van den Broek/Digros/Bas van der Heijden'', aldus de Consumentenbond.

De keten van biologische producten Natuurwinkel scoort minder goede cijfers. Hoewel de smaak goed is, is het uiterlijk van de verse producten onvoldoende. Daarnaast is de Natuurwinkel volgens de Consumentenbond prijzig. ''Een kilo sperziebonen kostte bij de Natuurwinkel acht euro, op de markt en in de supermarkt was dit drie tot 3,50 euro per kilo.''

De brancheorganisatie voor groente- en fruitverkopers ADN reageerde boos op het onderzoek. ADN-directeur Mark Heemskerk vindt het onterecht dat de consumentenorganisatie in het onderzoek groentewinkels buiten beschouwing heeft gelaten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!