Slijters pleiten voor striktere leeftijdscontrole

De Koninklijke SlijtersUnie pleit voor het toelaten van proeven van alcoholische dranken in de slijterij vanaf achttien jaar. Dat meldt Distrifood maandag op zijn site. De organisatie spoort de politiek daarbij aan tot strengere leeftijdscontrole bij verkoop van alcohol.

“Iedere branche moet zijn eigen verantwoordelijkheid nemen zodat zelfregulering tot vermindering van regeldruk leidt. Onder bepaalde voorwaarden moet een klant alcoholhoudende drank kunnen proeven, maar alleen in een slijtlokaliteit”, aldus voorzitter Ron Andes tijdens de Nationale Slijterdag. De organisatie heeft een eigen reglement gemaakt met aanvullende richtlijnen. “Met het uitsluiten van jongeren onder de achttien jaar, staat niets meer in de weg om proeven toe te laten”, aldus Andes.

De Koninklijke SlijtersUnie is dan ook zeer te spreken over de zogenoemde Ageviewer, waarbij voor alle alcoholaankopen een leeftijdscontrole op afstand wordt uitgevoerd. “Ik roep de politici op verder gaande maatregelen in te voeren dan alleen leeftijdstickers. De jeugd is onze toekomst, maar als de jeugdige drinkers geen halt wordt toegeroepen, is het voor velen te laat”, meent Andes. “Met de kennis van nu moet het anders worden aangepakt. Jongeren moet het onmogelijk gemaakt worden alcohol te kopen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!