AKO opent eerste winkel in ziekenhuis

Boekwinkelketen AKO opent eind juni zijn eerste winkel in een ziekenhuis. Het filiaal is gevestigd in het Atrium Medisch Centrum in Heerlen. AKO-directeur Sjaak Mark verwacht dit jaar nog een aantal vestigingen in ziekenhuizen te kunnen openen.

AKO, onderdeel van Audax, neemt in Heerlen de bestaande giftshop over van de in faillissement verkerende Heerlense boekhandel Winants. Behalve het standaard AKO-assortiment met onder meer boeken, kranten en tijdschriften, wenskaarten, papier- en schrijfwaren, zal het aanbod specifiek worden uitgebreid met cadeauartikelen en verzorgingsproducten.

Het openen van winkels in ziekenhuizen en zorgcentra is een nieuwe stap in de multi-channel strategie van AKO. "Behalve luchthavens, stations en stadswinkels worden ziekenhuiswinkels in toenemende mate een belangrijk kanaal voor AKO. We zijn met diverse partijen in gesprek en dit jaar volgen er zeker nog een aantal openingen”, aldus AKO-directeur Sjaak Mark.

Ziekenhuizen hebben sinds dit jaar meer vrijheid hun commerciële meters naar eigen inzicht te exploiteren. Retailers zien hierin mogelijkheden. Zo kondigde lingerieketen Livera onlangs aan binnen enkele jaren dertig Livera Servicepunten te openen in ziekenhuizen en zogeheten zorgboulevards. Het basisassortiment wordt in de betreffende winkels uitgebreid met sokken en herenondergoed.

Ook Albert Heijn met de formule AH tot go, Spar met Express en Groothandel van Tol met Dagwinkel zijn al actief op de ziekenhuismarkt. Albert Heijn en Spar lieten eerder weten dat het niet eenvoudig is binnen ziekenhuismuren te openen. Het zijn vaak langdurige trajecten die over veel schijven lopen. Ook lopen de supers vaak tegen beperkingen in het budget van ziekenhuizen aan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!