'Verpakkingsbelasting moet worden afgeschaft'

De Raad Nederlandse Detailhandel (RND) pleit voor het afschaffen van de verpakkingenbelasting. Dat meldt de organisatie op zijn site. Via een brief gericht aan de kabinetsinformateur meldt de RND dat de belasting voornamelijk een administratieve last is geworden, vanwege de complexe registratieverplichting. Bovendien zou de belasting in de meeste gevallen meer kosten dan opleveren.

Volgens het bedrijf worden de beoogde resultaten, de reductie van verpakkingen, door de verpakkingenbelasting niet behaald. “Het invoeren van een belasting heeft geen effect op de wijze waarop wordt omgegaan met verpakkingen. Verpakkingen hebben ook een positief milieueffect, zoals het voorkomen van bederf of beschadiging van producten. Tevens dragen blisterverpakkingen bij aan het voorkomen van winkeldiefstal”, aldus de RND.

Maatregelen die bedrijven nemen ter reductie van verpakkingen of het zorgen voor milieuvriendelijke verpakkingen zullen in de toekomst worden voortgezet met of zonder verpakkingenbelasting. Deze maatregelen zijn een vast onderdeel van het MVO-beleid van ondernemingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!