Rakuten wil mondiaal e-commerce platform

De Japanse e-commerce reus Rakuten wordt de volledige eigenaar van PrinceMinister, de grootste handelssite van Frankrijk. Dat meldt Twinkle Magazine online. Een kleine maand geleden nam Rakuten, dat droomt van een mondiaal e-commerce platform, nog het Amerikaanse Buy.com over.

Het Japanse bedrijf zal ongeveer tweehonderd miljoen euro op tafel moeten leggen om de handelssite volgende maand geheel in handen te krijgen. PrinceMinister is voornamelijk bekend van zijn online-handelsplaats, waarop meer dan twintigduizend merchants en honderdduizend particuliere verkopers actief zijn. Samen bieden ze ruim honderdzestig miljoen verschillende producten aan en trekken ze maandelijks meer dan elf miljoen bezoekers. Daarnaast heeft PrinceMinister in Spanje en Groot-Brittannië soortgelijke handelssites opgezet.

Rakuten, dat vorig jaar 3,2 miljard dollar omzet boekte met uiteenlopende activiteiten, richtte zich vóór de aankoop van Buy.com en PriceMinister.com vooral op Aziatische markt. Zo sloot het bedrijf eerder dit jaar een megadeal met de Chinese zoekmachine Baidu, om samen de aanval te openen op het ook internationaal snel groeiende Alibaba.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!