Nederlanders steeds meer gewend aan euro

Bijna negen jaar na de introductie van de euro zijn Nederlanders langzaam maar zeker gewend geraakt aan de munteenheid. Dat blijkt uit de donderdag gepubliceerde Gfk Euromonitor 2010, zo meldt De Telegraaf. Vier op de vijf huishoudens is inmiddels gewend aan het nieuwe betaalmiddel. In 2008 was dit nog driekwart, in 2006 twee derde en in 2004 nog maar de helft.

Uit het onderzoek blijkt verder dat zeventig procent van de Nederlanders nog wel eens terugrekent naar guldens, tegen tachtig procent twee jaar geleden. Bij grote aankopen rekent bijna iedereen nog wel eens terug naar guldens (95 procent) en twee derde doet dit vaak. 

Veertig procent van de Nederlandse huishoudens zou de gulden wel weer terug willen. Dit geldt vooral voor huishoudens met een beperkt inkomen. Tevens hebben gepensioneerden en relatief veel mensen in Drenthe en Limburg nog moeite met de euro.

88 procent van de Nederlanders vindt dat de prijzen door de invoering van de euro zijn gestegen. Voor de introductie van de Europese munt verwachtte zeventig procent van de huishoudens dat dit zou gebeuren. Wel erkent bijna iedereen dat de euro op vakantie in het buitenland handig is.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!