'Actie ondernemen tegen ESBL-bacterie'

De Consumentenbond en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel roepen minister Klink van VWS op tot daadkrachtig optreden tegen de ESBL-bacterie. Dit is een enzym dat door darmbacteriën wordt geproduceerd en bacteriën weerstand biedt tegen diverse soorten antibiotica.

De minister moet volgens de twee instanties ingrijpen en ervoor zorgen dat boeren het gebruik van antibiotica binnen hun boerderij minderen. Minister Klink geeft de verantwoordelijkheid voor de volksgezondheid tot op heden aan het ministerie van LNV en de supermarkt- en horecasector. De minister is van mening dat zij de boeren moeten vragen minder antibiotica te gebruiken binnen hun bedrijf. Het CBL en de Consumentenbond zijn het niet eens met deze afschuiving. 

De bacterie is voor gezonde mensen niet gevaarlijk, maar kan er bij zieken voor zorgen dat antibiotica niet aanslaat. Hierom vormen ze een groot probleem voor de volksgezondheid. Volgens een schatting is zo'n 88 procent van het kippenvlees en twintig procent van het rundvlees en varkensvlees besmet met ESBL.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!