Woonboulevards krabbelen op

Voor de woonboulevards is het tweede kwartaal van dit jaar relatief positief uitgevallen, vergeleken met de totale woonbranche. Dit blijkt uit de Woonzakenmonitor II/2010 van Van Es Marketing Services.

De omzetontwikkeling in de woondetailhandel in het tweede kwartaal van dit jaar was teleurstellend. De daling van de omzet komt uit op drie procent, terwijl het eerste kwartaal een voorzichtig herstel toonde met een gemiddelde omzetdaling van 2,4 procent.

Woonboulevards laten een positiever beeld zien. Na een slecht 2009, lijken de boulevards zich dit jaar goed te herstellen. De woonboulevards noteerden het eerste kwartaal van dit jaar een omzetstijging van 1,7 procent. Het tweede kwartaal liet een beperkte daling van 0,7 procent zien.

Bemoedigend of niet, er moet wel een kanttekening geplaatst worden, aldus Van Es Marketing Services. Omdat de woonboulevards in 2009 slecht presteerden, lag een relatief gunstiger cijfer ten opzichte van de gehele woonbranche voor de hand. In ieder geval lijkt er geen sprake te zijn van een structurele omzetafvloeiing bij woonboulevards.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!