Consument houdt hand op knip

Om op een goed gefundeerde manier uit de economische crisis te komen, is het van essentieel belang dat consumenten en bedrijven hun portemonnee vaker trekken. Dat stelt De Nederlandsche Bank (DNB) in zijn woensdag verschenen kwartaalbericht.

In de VS en meerdere Europese landen staan de bestedingen van gezinnen nog altijd onder druk door de lagere huizenprijzen, andere vermogensverliezen en de hogere werkloosheid.

De bestedingen zitten volgens DNB ook op slot doordat er een eind is gekomen aan veel stimuleringsmaatregelen van overheden, zoals fiscale steun voor woningaankopen, om de economie een impuls te geven. Ook loopt de groei-impuls van bedrijven terug.

DNB wijst er ook op dat het economisch herstel van de geïndustrialiseerde landen kwetsbaar is vanwege de sterk eenzijdige afhankelijkheid van de handel met Azië. De centrale bank voorziet dat de groei in de VS verder afzwakt. “Of de VS in een tweede recessie belandt hangt voor een groot deel af van de woningmarkt, die er tot nog toe zeer zwak voor staat.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!