‘Flinke krimp in retail’

Midden- en kleinbedrijven kunnen zich nog niet losmaken van de terugval van de wereldhandel. De afzet van het mkb groeit dit jaar met een halve procent, terwijl grootbedrijven een toename van drie procent meemaakten, stelt onderzoeksbureau EIM.

Volgens EIM ondervinden de midden- en kleinbedrijven vooral last van de situatie in de bouw. Hier liep de productie met negen procent terug. Door terughoudende consumenten is dit jaar ook een flinke krimp zichtbaar in de detailhandel die 1,75 procent in de min noteert, en de horeca die 4,25 procent moet inleveren.

Volgens EIM gaat het midden- en kleinbedrijf volgend jaar wel profiteren. De groei trekt aan van een halve procent van dit jaar naar een anderhalve procent in 2011, aldus het rapport. Hiermee blijft het echter nog steeds achter bij de groei van het grootbedrijf. Het EIM zegt wel dat de bouwsector niet verder gaat krimpen.

De retail en horecabranche krimpen volgend jaar ook minder, zegt het onderzoeksbedrijf. Het verwacht echter geen groei in deze sectoren, mede door de koopkracht van de consument die onder druk blijft staan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!