Albert Heijn vist achter Arnhems net

Supermarktketen Albert Heijn mag maar met één filiaal op zondag open in Arnhem. Het bedrijf had negen filialen aangemeld bij de loting voor de zondagopenstelling in de Gelderse hoofdstad, maar kreeg slechts één plaats toegewezen.

Het filiaal aan de Hanzestraat mag vanaf 1 januari op zondag geopend zijn. Voor de supermarkten in het centrum en aan de Lawick van Pabststraat vervalt het recht om open te zijn op de rustdag.

Albert Heijn was niet de enige supermarkt die geen geluk had tijdens de loting. Lidl meldde vier filialen aan, maar mag er niet één op zondag open gooien. Ook Jumbo viste deels achter het net met één winkel die open mag. Het nieuwe filiaal, voorheen van Super de Boer, aan de Amsterdamseweg werd ingeloot.

Grote winnaar is Coop waarvan drie supermarkten werden ingeloot. Dat is één meer dan voorheen. Door deze uitkomst krijgt de keten in het dichtbevolkte Zuid-Oosten van Arnhem vrijwel een monopoliepositie op zondag, menen analisten.

De drie overige plaatsen bij de loting in Arnhem gingen naar Jan Linders, de Plusmarkt in het Musiskwartier en C1000 Krol.




Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!