Wijnleverancier AH uit onvrede over Stap

Producent Ilja Gort van de exclusief door Albert Heijn verkochte Tulipe-wijnen is woest op het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (Stap). Deze organisatie heeft een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie over een etiket op de fles van de La Tulipe-wijn.

Stap ergert zich aan de tip op het etiket om dagelijks twee of drie glazen te nuttigen voor een goede gezondheid. Directeur Wim van Dalen is van mening dat deze aanbeveling strijdig is met EU-wetten die verbieden dat in reclames een link wordt gelegd tussen gezondheid en alcoholgebruik. "Als de codecommissie onze visie steunt, overwegen we stappen als de producent verzuimt zelfregulerend op te te treden."

Wijnproducent Ilja Gort is woedend. "Die door de overheid gesteunde zuurpruimen brengen mijn bedrijf in gevaar, terwijl die etiketten al jaren op de wijnflessen zitten. Met mijn tip van twee glaasjes roep ik juist op tot matiging."

Gort heeft de RCC verzocht de op 28 september geplande behandeling van de klacht uit te stellen. Hij moet die dag zijn druiven plukken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!