Frico halfvolle kaas vandaag in de winkels
Gepubliceerd op 23 mei 2005 om 00:00
De Nederlandse kaasfabrikant Frico is er als eerste in geslaagd op basis van halfvolle melk een totaal nieuwe kaasreceptuur te ontwikkelen. Tot nu toe werd bij de kaasbereiding altijd volle melk gebruikt. De halfvolle kaas bevat 40% minder vet dan de traditionele kaassoorten. De verwachting is, dat de halfvolle kaas net als halfvolle melk snel aan populariteit zal winnen. “De nieuwe kaassoort zal net als halfvolle melk voor de meeste gezinnen op de ontbijt- of lunchtafel de norm worden. Vooral jonge kinderen hebben er baat bij minder vette producten te eten die toch aangenaam smaken. Naast de bestaande lage vetkazen zoals 20+ en 30+ is er nu gekozen voor een kaassoort die toegankelijk is voor iedereen en die uitsluitend van halfvolle melk wordt gemaakt”, aldus Oswin van den Boer, productmanager bij Frico. Kaas is vorig jaar uit de Schijf van Vijf gehaald, omdat het te vet zou zijn.
Reacties 0