Bolland heeft grote plannen voor M&S

Marc Bolland heeft grote plannen voor Marks & Spencer. Dat liet hij dinsdag merken bij de presentatie van de halfjaarcijfers van de Britse warenhuisketen. Bolland gaf aan dat het bedrijf de komende drie jaar tussen de 850 en 900 miljoen pond gaat investeren. Daarnaast verwacht hij de omzet in 2013 en 2014 naar 11,5 tot 12,5 miljard pond te tillen. Afgelopen bedroeg de omzet nog 9,3 miljard pond.

Bolland wil de komende jaren veel winkels openen in het Verenigd Koninkrijk. De Nederlandse topman van de keten wil dat 95 procent van de bevolking in 2015 niet langer dan een half uur hoeft te rijden om boodschappen te doen bij vestiging van Marks & Spencer. Daarnaast wil Bolland ook buiten Groot-Brittannië fors uitbreiden. Hij gaf aan dat de formule marktleiderschap nastreeft in diverse internationale markten. Momenteel heeft de formule ruim 320 winkels in 41 verschillende landen. Waar M&S (meer) winkels gaat openen liet Bolland in het midden.

Ook online zit M&S niet stil. Bolland wil dat de online-omzet in 2014 is verdubbeld. Hierop begint de formule volgend jaar met websites die gericht zijn op verkoop buiten het Verenigd Koninkrijk.

Bolland liet dinsdag weten dat de winst over het gebroken boekjaar dat op 2 oktober eindigde, 404 miljoen euro bedraagt. Dit is een groei van zeventien procent ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!