Jaap Blokker ontvangt ereprijs

Tijdens een staande ovatie van ruim achthonderd retailprofessionals heeft Jaap Blokker gisteravond de Lifetime Achievement Award in ontvangst genomen. De topondernemer kreeg de prijs van het bestuur van de stichting Retail Jaarprijs voor zijn gehele loopbaan. “Een eervolle prijs, die ik heel erg waardeer en waar ik bijzonder trots op ben.”

De topman, die zichzelf nagenoeg nooit laat zien op publieke bijeenkomsten, nam de prijs bij hoge uitzondering zelf in ontvangst. Met de woorden ‘Beste collega-winkeliers’ sprak de topman de zaal toe in zijn dankwoord, waarmee hij duidelijk aangaf zichzelf nog steeds als winkelier te zien. Ondanks de ziekte waar hij tegen strijdt, is hij nog elke dag aanwezig op de zaak.

Zichtbaar geëmotioneerd, maar tegelijkertijd standvastig trots bedankte hij zijn familie – ook die van lang geleden – en in het bijzonder zijn broer en vrouw. “Maar bovenal ook alle bijna 25.000 medewerkers die elke dag weer actief zijn in de ruim 3000 winkels in Nederland en andere landen in Europa. Zonder hen zou het nooit zijn gelukt.”

Het bestuur van de Retail Jaarprijs, die dit jaar vijftien jaar bestaat, wilde tijdens het lustrum een speciale prijs uitreiken aan een retailicoon die een grote stempel heeft gedrukt op de Nederlandse retailmarkt. “Jaap Blokker is een winkelier pur sang. Het is ongelofelijk knap wat hij gepresteerd heeft en nog steeds bereikt met zijn vijftien ketens”, verklaart Oscar van den Ende, bestuursvoorzitter van de stichting Retail Jaarprijs, die de prijs samen met Nick Jue uitreikte, ceo van ING Retail Nederland en voorzitter van Bestuur ING Nederland.

Voor de overige prijswinnaars, klik hier.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!